Vores vision om forandring i fællesskab

Østerlars Rundkirke på Bornholm

Anders Mainz ApS er et tømrerfirma med hjerte og hjerne på bæredygtighed. Vi ønsker at bidrage til forandring af måden, som vi bygger på. Det vil vi gøre ved at nørde bæredygtigt byggeri og alliere os med visionære mennesker, der er på samme mission for handling og transformation i byggebranchen.

Begrebet bæredygtighed er blevet smidt til højre og venstre i byggebranchen og vi forstår godt, hvis du savner konkretisering af et bæredygtigt byggeri. Heldigvis er der ikke kun én opskrift på bæredygtighed, og vi behøver mange flere folk, ideer og løsninger for at accelerere en grønnere branche. Derfor er vi altid åben for dialog, rådgivning samt udveksling af erfaringer og viden indenfor feltet.
Læs herunder hvordan vi har kastet os ud i bæredygtigt byggeri.

Vi ønsker at formidle åndbare byggemetoder og materialevalg, fordi vi mener, at åndbare og biobaserede bygninger er vejen frem mod en grønne byggebranche.

Og hvad betyder det så? Når et hus ånder, bliver fugt ikke tilbageholdt, men får derimod lov til at vandre ind og ud af husets membraner. Det vil medføre et mere naturligt indeklima, fordi huset ikke lukkes om sig selv med plastik. Vi bygger hovedsagligt i træbaserede byggematerialer, som kan benyttes på mange forskellige måder og agere dampbremse, isolering, vindplader, undertag og beklædning efter behov. Når vi bruger biobaserede materialer, så anses det i byggebranchen for at være et alternativt materiale. Dette syn ønsker vi at ændre på ved at skabe forandring gennem fælles handling på tværs af branchen.

Hvis du har hørt om forskningsprojektet Materialepyramiden udviklet af Det Kongelige Akademi / CINARK, så ved du, at træ er rangeret højt – eller faktisk lavt. Materialepyramiden har rangereret hvilke byggematerialer, der har højt eller lavt CO2 aftryk og her ligger træ meget lavt – læs mere og lav beregninger her.

Med dette fantastiske værktøj in mente prøver vi at opdatere os på nutidens behov for fremtidens boliger. Vi brænder for tømrerfaget og at kunne realisere byggerier for mennesker, der ønsker at tage hensyn til klima – både dit eget indeklima og jordens klima.

Anders Mainz ApS ønsker at bygge bro mellem natur og sjæl, se mainz hjem for en uddybende fortælling og konkretisering af fundamentet for at bygge denne bro.

Se hvordan vi arbejder

DI Byggeri spurgte om de måtte lave et indslag med os under temaet Bæredygtigt byggeri til deres årsdag den 5. maj 2022.

For os er bæredygtigt byggeri både materialer og byggeprocesser, indeklima, csr samt den bæredygtige økonomi. Se videoen om os her.

Vi vil uddanne fremtiden

Det er vigtigt at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne, hvilket vores lærling er enig i.

Se vores bygningssnedkerlærling Emmilie i videoen fra Skillsguiden.dk – her fortæller hun hendes vej til en håndværksmæssig uddannelse.