En bæredygtig renovering med sans for æstetik

Ønsker du en unik renovering med genbrugte og/eller biobaserede materialer? Vi tilbyder totalløsninger indenfor renoveringer med fokus på materialevalg, kvalitet og kundens behov. Når du vælger at renovere fremfor at bygge nyt, sparer du allerede meget på klimakontoen, da det handler om at bevare og forbedre den nuværende bygningsmasse. Der skal bruges materialer, men det er nogle gange muligt at genbruge eller genanvende de eksisterende materialer i renoveringen. Ved at vælge genbrugte og biobaserede materialer kan vi opgradere bygninger med omtanke for miljøet og gøre fremtidens bygninger mere bæredygtig.

Emmilie Joy_Hansen_Vedbæk-1
Åndbar tilbygning i Frederiksværk

Åndbar renovering af hus med Anders Mainz ApS

Hos Anders Mainz ApS bygger vi med biobaserede materialer, der hvor det er muligt. Måske bliver du bekymret for slutresultatet og æstetikken, når dine vægge er bygget af træfibre og ler, men det skal du ikke være. Det naturlige alternativ bidrager til din indretning med et mere roligt og stilfuldt look. Vi beklæder rå skillevægge med lerplader, træfiber, fibergips eller hamp og isolerer væggene med græs, træfiberisolering, hamp eller kork. Det giver en helt fantastisk akustik, duft og fornemmelse til dit hjem. Vigtigt er også, at vores tømrere er glade, da naturlige materialer er en forlængelse af det gamle og traditionsrige fag, og det er bedre materialer for vores håndværkere at arbejde med.

Hos Anders Mainz ApS konstruerer og isolerer vi med biobaserede byggematerialer, da de er en fornybar ressource – altså ressourcer, som naturen laver til os. Vi går op i både jordens klima og dit indeklima, og vi prøver at ændre nutidens byggetraditioner hen imod åndbare materialevalg i vores projekter og løsninger. Renovering med genbrugte og biobaserede materialer handler ikke kun om at skabe et æstetisk tiltalende rum. Det handler også om at træffe bevidste valg, der reducerer byggeriets klimaaftryk. Ved at genbruge og genanvende materialer kan vi undgå minimere ressourcespildet. Sammen kan vi skabe en bedre fremtid for vores hjem og vores planet.

Emmilie Joy_Hansen_Frederiksværk-3

Renovering med lerpuds

Ler er et traditionelt og naturligt  byggemateriale, men i dag ser vi det mest i mursten og tegl. Det bliver det i stigende grad brugt som en alternativ løsning som lerpuds og lerplader, fordi ler ikke kræver meget forarbejdning før vi kan arbejde med materialet og benytte det som element i byggeriet. Lerpuds er f.eks. 100% genanvendeligt, hvilket vil sige, at hvis en lerpudset væg skal rives ned, så kan det nedtages og pudses op på en ny væg.

En af de primære fordele ved at bruge ler i byggeriet er dets miljøvenlighed. Ler er et naturligt forekommende materiale, der kan findes i næsten ubegrænsede mængder rundt omkring i verden. Det kræver minimalt energi og ressourcer at udvinde, forarbejde og forme leret til brugbare byggematerialer. Sammenlignet med konventionelle byggematerialer, der ofte kræver omfattende industrielle processer og udleder store mængder CO2, er ler en mere bæredygtig og klimavenlig løsning.

Ler har også gode akustiske egenskaber. Det har en lyddæmpende effekt, hvilket betyder, at det kan reducere støjniveauer indendørs. En anden fordel ved at bruge ler til pudsning er dets naturlige termiske egenskaber. Ler har nemlig en høj varmelagringsevne, hvilket betyder, at det kan absorbere varme og langsomt afgive den igen over tid. Dette skaber et behageligt og stabilt indeklima, da leret på væggene fungerer som en naturlig regulering af temperatur og luftfugtighed. Det kan medvirke til at reducere energiforbrug til opvarmning eller nedkøling af huset og dermed give energibesparelser og reduktion af CO2-udledning.

Din sikkerhed for en bæredygtig renovering

Når vi renoverer med fokus på bæredygtighed, er det vigtigt, at vores byggematerialer lever op til visse krav, derfor er vores træ altid certificeret og aldrig trykimprægneret. Vi bestræber os altid på at bruge genbrugte materialer i det omfang, vi kan. Vores upcycling snedkeri gør det muligt for os at kunne levere løsninger, som vi kan bruge til vores projekter.

Bæredygtige byggerier er noget, der er blevet et stort fokuspunkt, fordi byggebranchen står for 40% af Danmarks CO2-udledning. Derfor vil vi også gerne slå et slag for renovering, da det klimamæssigt og ofte totaløkonomisk betaler sig. En rapport fra Rambøll/Renovering på Dagsordenen viser nemlig, at der er markante CObesparelser, når man vælger at renovere – uanset om det er private boliger eller store offentlige bygninger – læs mere.

Overvejer du at renovere din bolig, så den opfylder hverdagens og fremtidens behov, så kontakt os i dag.