Vores snedkeri og værksted er lidt anderledes end de andre, fordi vi ønsker at eksperimentere og give brugte eller skrottede materiale ny værdi. Dermed lader vi materialer forblive en ressource i stedet for at blive håndteret som affald.
På værkstedet og snedkeriet i Hillerød arbejder vi på højtryk for at skabe bæredygtige løsninger og bruge så mange genanvendelige og genbrugte ressourcer som muligt. I vores upcycling snedkeri bruger vi genbrugstræ til at udvikle unikke produkter og løsninger. Vi er eksperimenterende i vores tilgang og er altid på udkig efter nye måder at udnytte allerede brugte byggematerialer på.
Vi tror på, at de bedste løsninger kommer fra samarbejde. Derfor skaber vi altid vores produkter i tæt samarbejde med vores kunder for at sikre, at resultatet passer perfekt til deres behov. Samtidig ønsker vi at stoppe overforbrug af byggematerialer, som ofte ender som byggeaffald.
Byggeaffald er en af de helt store syndere indenfor spild, og faktisk udgør det 35% af affaldsmængden i hele EU. Specielt dette er blevet et stort fokusområde indenfor EU-taksonomien, hvor der kommer strammere regler samt krav til en bæredygtig omstilling i byggebranchen.
Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere eller du har et projekt vi skal tage hånd om.
Vi er altid nysgerrige og åbne over for at indgå tværfaglige samarbejder. Vi tror på, at vi igennem samarbejde og kreativitet kan skabe en mere bæredygtig fremtid. Hvis du ønsker at bygge bæredygtigt og skabe en unik og autentisk stil, bør du overveje at vælge en løsning af genbrugte materialer. Det er en måde at reducere din miljøpåvirkning og samtidig skabe en helt særlig atmosfære, stemning og følelse af rummet. Kontakt os for at høre mere om vores arbejde og hvordan vi kan hjælpe med at skabe en god og bæredygtig løsning til dit behov.
Vi vil gerne opridse forskellen mellem genbrug og genanvendelse, da det er en vigtig del af vores arbejde. Genbrug finder sted, når et produkt eller materiale direkte genbruges i sin oprindelige form. F.eks. når afskærmningstræ afmonteres på en byggeplads og sættes op igen som afskærmning på en anden. Genanvendelse betegner, når et produkt eller et materiale går gennem en proces og får en ny funktion. F.eks. når afskærmningstræ bliver høvlet og tilskåret, så det kan fungere som udvendig facade. Hos os vil gøre brug af begge metoder til at skabe cirkulære og bæredygtige løsninger.
Ved at bruge genbrugte materialer i byggeri, kan vi mindske mængden af byggeaffald og reducere vores miljøbelastning. Derudover har genbrugte materialer ofte en historie og karakter, som giver byggeriet et unikt og æstetisk udtryk.
Der findes en række forskellige genbrugsmaterialer, som kan bruges i byggeri. Gamle døre og vinduer kan genbruges som vægge og skillevægge. Trægulve kan slibes ned og genanvendes som træbeklædning på vægge eller lofter.
Bæredygtighed er mere end bare at reducere CO2-udledning og energiforbrug ved brug af virgine materialer. Det handler i den grad også om at mindske ressourceforbruget og begrænse affaldsmængderne. Vi skal gentænke vores materialer og give dem ny værdi inden vi forkaster dem som affald. Måden at komme i mål med dette er ved at genbruge og genanvende allerede producerede byggematerialer projekter.
Som en del af vores cirkulære tankegang er det vores mål at reducere den mængde affald, som byggebranchen genererer og på denne måde arbejde proaktivt med cirkulært byggeri.
Hos Anders Mainz ApS tilbyder vi også
Med upcycling, genbrug og gentænkning af ressourcer findes store besparelser – både miljømæssigt og økonomisk. Vi ønsker at være med at drive cirkulær økonomi og byggeri gennem brugen af ikke-virgine ressourcer. Dette sætter højere krav til alle processer og aktører i et byggeprojekt, men ved at sætte barren højt, kan vi rykke mod en mere bæredygtig byggebranche.
Vi vil gerne være med i den grønne omstilling ved at skabe relationer på tværs i byggebranchen, eksperimentere og ikke mindst lære af vores erfaringer hen ad vejen. Vi glæder os til at vise, hvad vi arbejder på i vores upcycling snedkeri og værksted. Du kan læse mere om vores mission her.