Arkitektonisk naturrum i CLT

Udført for: Haandværk & Co.
I starten af oktober 2023 begyndte vi at forstyrre den smukke natur i fuglereservatet Vaserne i Birkerød, fordi Fugleværnsfonden havde brug for et nyt naturrum. Den 17. november var der åbning af det smukkeste naturrum i den smukkeste natur – meget passende!
Beliggenheden gjorde det udfordrende med transport af materialer, da man kun kan komme dertil af stier eller en lille grusvej gennem mosen i to meget våde måneder. Men hvor der er vilje er der vej og i de to måneder, hvor vi var underentreprenør til Haandvæk & Co. udførte vi følgende:

Rejsning af to seperate bygninger i præfabrikerede CLT-elementer. Cross laminated timber (CLT) kan benyttes som bærende elementer i stedet for beton og stål.
Ydre beklædning af bygningerne med Thermowood. Varmebehandlet fyr som er en kemifri løsning til imprægneret træ.
Indre beklædning af fronterne med flotte, ruhøvlet planker fra Superwood.
Terassedæk i hovedbygningen.
Produktion og montering af tre z-døre i 100% fyr til den sekundære bygning.
Produktion og montering af to robuste bordebænkesæt.
Samt en del ad hoc og uforudsete opgaver – det må høre til, når det er det første CLT-naturrrum, som vi er med til at opføre.

Designet er lavet af norske Biotope, som tegner arkitektoniske sheltere til de mest spektakulære lokationer i Norge og vi har haft et tæt samarbejde med Sune Buggeskov fra Biotope. Vi er meget glade for, at vi har været med til at bygge det første Biotope-byggeri i Danmark – tak til hovedentreprenør Haandværk & Co. for at tage os med i projektet!

Opgaverne som underentreprenør på dette projekt har både givet os mulighed for at arbejde on-site og på vores snedkeri i Hillerød, hvilket er helt ideelt for os. Træ, træ og mere træ.
Tag kontakt til Anders, hvis du kender til et projekt, hvor vi kunne passe ind!

Det nye naturrum er placeret på adressen Vasestien 4, 3460 Birkerød og er bestemt et besøg værd med den mest fantastiske beliggenhed, man kan forestille sig.
Arkitektonisk naturrum i CLT
Status: Afleveret oktober 2023
Bygherre: Fugleværnsfonden & Rudersdal Kommune
Type: Underentreprise
Udført for: Haandværk & Co.

Arkitektonisk naturrum i CLT

Udført for: Haandværk & Co.
I starten af oktober 2023 begyndte vi at forstyrre den smukke natur i fuglereservatet Vaserne i Birkerød, fordi Fugleværnsfonden havde brug for et nyt naturrum. Den 17. november var der åbning af det smukkeste naturrum i den smukkeste natur – meget passende!
Beliggenheden gjorde det udfordrende med transport af materialer, da man kun kan komme dertil af stier eller en lille grusvej gennem mosen i to meget våde måneder. Men hvor der er vilje er der vej og i de to måneder, hvor vi var underentreprenør til Haandvæk & Co. udførte vi følgende:

Rejsning af to seperate bygninger i præfabrikerede CLT-elementer. Cross laminated timber (CLT) kan benyttes som bærende elementer i stedet for beton og stål.
Ydre beklædning af bygningerne med Thermowood. Varmebehandlet fyr som er en kemifri løsning til imprægneret træ.
Indre beklædning af fronterne med flotte, ruhøvlet planker fra Superwood.
Terassedæk i hovedbygningen.
Produktion og montering af tre z-døre i 100% fyr til den sekundære bygning.
Produktion og montering af to robuste bordebænkesæt.
Samt en del ad hoc og uforudsete opgaver – det må høre til, når det er det første CLT-naturrrum, som vi er med til at opføre.

Designet er lavet af norske Biotope, som tegner arkitektoniske sheltere til de mest spektakulære lokationer i Norge og vi har haft et tæt samarbejde med Sune Buggeskov fra Biotope. Vi er meget glade for, at vi har været med til at bygge det første Biotope-byggeri i Danmark – tak til hovedentreprenør Haandværk & Co. for at tage os med i projektet!

Opgaverne som underentreprenør på dette projekt har både givet os mulighed for at arbejde on-site og på vores snedkeri i Hillerød, hvilket er helt ideelt for os. Træ, træ og mere træ.
Tag kontakt til Anders, hvis du kender til et projekt, hvor vi kunne passe ind!

Det nye naturrum er placeret på adressen Vasestien 4, 3460 Birkerød og er bestemt et besøg værd med den mest fantastiske beliggenhed, man kan forestille sig.